A tartalomból..
Oszd meg

Az Év Kerékpárútja szomszédságában lévő hotel extra szolgáltatásaival vitte a prímet. Ilyen még nem volt! Idén először választották meg az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatóját.

A nyertest a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjában megtalálható biciklisbarát szolgáltatói közül választották ki: a békéscsabai Arcanum Hotel kapta toronymagasan a legtöbb szavazatot.

Első ízben választották meg az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatóját, amelyre a szavazók egy Facebook kampány keretében voksolhattak. Az Arcanum Hotel a szavazatok döntő többségét kapta, így ez a szálloda nyerhette el elsőként a címet.
A díjat a Kerékpárosbarát hálózat támogatója, az Aktív Magyarország által szervezett kétnapos konferencián adták át, ahol a nyitóelőadást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Révész Máriusz, Aktív Magyarországért Felelős Államtitkár tartotta, a rendezvény keretében pedig több díjat is átadtak, köztük az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatójának választott Arcanum Hotel elismerését is.

Idén első alkalommal hirdettük meg a díjat azzal a szándékkal, hogy minél több ember megismerhesse a hazánkban található számos kerékpárosbarát szálláshelyeket, vendéglátóhelyeket vagy attrakciókat, azokat akik magas minőségű kerékpárosbarát szolgáltatást nyújtanak. Mondhatjuk, hogy a mostani szavazással a legjobbak legjobbját választották most ki a szavazók, hiszen a Kerékpárosbarát applikációban feltüntetett közel 800 szolgáltató mindegyike kiváló biciklisbarát szolgáltatást nyújt. Most inkább arra voltunk kíváncsiak, melyik az a szolgáltató, amelyik még ehhez képest is extra szolgáltatásokkal és figyelmességgel kedveskedik a bringásoknak.

– mesélt a szavazásról Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.

Kép: Arcanum Hotel, Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség

Kép: Arcanum Hotel, Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség

Az ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikáció másfél éve segíti a kerékpárosoknak megtervezni a túraútvonalakat, de nyomon követhetjük rajta azt is, hogy mely szolgáltatónál milyen ellátásban lehet része a tekerőknek: hol van szervizpont, szállás, vagy éppen vízvételi lehetőség. A közel 800 szolgáltató közül kilencen jutottak a döntőbe, közülük pedig végül az Arcanum Hotel került ki győztesen.

Külön érdekesség, hogy a hotel épp az év kerékpárútja, a Wenckheim-kerékpárút közvetlen szomszédságában található. A szálloda szemléletét mindig a vendégközpontúság, kedvesség és közvetlenség jellemzi, a vendégeik visszajelzéseire támaszkodva pedig folyamatosan fejlesztik és bővítik a már meglévő kerékpárosbarát szolgáltatásaikat: tágas tárolóhelyeket biztosítanak a kerékpároknak, kávét és hideg túracsomagot készítenek a korán kelő túrázóknak, segítséget nyújtanak szervizelésben, és díjmentesen biztosítanak 30 darab cruiser kerékpárt a felfedeződnek. De nem hagyják magukra a bajba került kerékpárosokat sem: nemrég például eső elől menekülő kerékpárosokat segítettek ki azzal, hogy kimosták és megszárították a ruházatukat, hogy másnap újra útnak tudjanak indulni.

– mesélte Coates Ádám.

A győztes mellett további nyolc magas szintű kerékpárosbarát szolgáltató jutott a döntőbe: a Bringiton Coffee&Bikes, az Erdődy Vendégház, az Etyeki Kúria Borászat, a Lépcső Bisztró, az Öko-Park Panzió, Kemping és Rendezvényközpont, a Rábensteiner Kávézó és Panzió, a Tersztyánszky Bisztró, valamint a Tündérsziget Ökopark és Szigetköz Élményközpont. A Kerékpárosbarát applikációban feltüntetett közel 800 szolgáltató mindegyikének meghatározott kritériumoknak kell megfelelnie, hogy megkaphassák ezt a titulust, mint például a biztonságos kerékpártárolás, a szervizpont vagy vízvételi lehetőség.